به گزارش مرکز خبر حوزه،حجتالاسلام والمسلمین اعرافی امروز ، در دیدار با سفیر روسیه در ایران با اشاره به سیاستهای فکری المصطفی، با ابراز امیدواری از گسترش روابط فرهنگی و مذهبی خاطرنشان کرد: المصطفی، با تأکید بر تعامل و گفتگوی ادیان و پرهیز از هرگونه کارهای تفرقهانگیز به وجود آمده است و به کار خود ادامه میدهد.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی با اظهار این که بیش از صد رشته در المصطفی وجود دارد، اظهار کرد: دانشجویان ما با روشهای نوین آموزشی مانند فناوری اطلاعات و it آشنا میشوند.
رئیس المصطفی با بیان این که اکنون، آموزش زبان و فرهنگ روسی در جامعةالمصطفی وجود دارد، افزود: در نگاه مراکز علمی و دینی ایران، روسیه کشوری مستقل شناخته میشود. روسیه، بعد از فروپاشی شوروی سابق، برخلاف نگاه بسیاری از کشورهای جهان که آیندة روسیه را با فروپاشی همراه میدانستند، اما این کشور توانست از فرهنگ و تمدن خود دفاع کند و جایگاه خود در دنیا را به دست آورد.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی افزود: حرکتهای تند و افراطی در مذاهب از برخی از پایگاههای علمی و مذهبی جهان مانند مسیحیت و مسلمانان وجود دارد، اما باید نسبت به آن حساس باشیم و از حرکتها و تعصبات ناصحیح مذهبی پرهیز نماییم.
وی، با اشاره به برخی از چالشهای فراسوی ملتهای جهان، اضافه نمود: در دنیای کنونی، مشکلاتی مانند وجود قدرتهای افزونخواه که خواستار هضم کشورهای دیگر بر اساس مصالح خود هستند، وجود دارد، اما مراکز علمی و فرهنگی ایران و روسیه، باید در مقابل این کشورها مقاومت علمی و فرهنگی را در دستور کار خود قرار دهند.
رئیس جامعةالمصطفی یادآور گردید: مراکز علمی مذهبی ایران و برخی از کشورهای عربی مانند الازهر مصر، درصدد جلوگیری از رفتارهای افراطی مذهبی در جهان هستند. روسیه میتواند با این مراکز اسلامی همکاری بیشتری داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی با بیان این که اکنون، شاهد ارتباط مناسبی بین دو کشور هستیم و امیدواریم تا در آینده نیز شاهد گسترش این روابط باشیم، ابراز کرد: روابط اسلام و مسیحیت در روسیه جایگاه خوبی دارد. سیاست دولت روسیه که فضای باز دینی برای مسلمانان و گفتگوی بین مذاهب و اقوام ایجاد کرده است، در خور تحسین میباشد.
وی با تأکید بر این که مراکز علمی فکری جهان باید در مقابل این اندیشههای افراطی مقاومت کنند، اظهار کرد: امیدارم که روابط فکری و معارفی دو کشور بییشتر شود، چرا که روابط فکری اساس هر روابطی بین دو کشور است.
رئیس جامعةالمصطفی عنوان کرد: اکنون، نزدیک به پانزده نفر از روسیه در المصطفی حضور دارند که بیشتر آنها در مقطع کارشناسی تحصیل میکنند، هرچند که آمادگی این را داریم که طلاب بیشتری را جذب نماییم.
وی افزود: علوم فلسفی در ایران، نقش پررنگتری در بین کشورهای اسلامی وجود دارد. علوم فلسفی، تأکید فراوانی بر پرهیز از هرگونه کارهای افراطی در بین مردم دارد.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی با اذعان این که در سفرهایی که به روسیه داشتم شاهد رفتار مسالمت آمیز مردم روسیه با مسلمانان این کشور بودم، اضافه ساخت: بر اساس سیاست دولت روسیه، المصطفی آمادگی دارد تا دانشجویان روسی را در سطوح تکمیلی جذب کند.
رئیس جامعةالمصطفی، با اشاره به حضور فرقهایی مانند اهلسنت در المصطفی، یادآور گردید: رویة بیشتر جریانهای اسلامی قابل قبول است، اما رفتارهای افراطی وهابیت که از جانب برخی از قدرتهای جهان مورد حمایت نیز قرار میگیرند، در دنیای اسلام به شدت محکوم میشود.
وی تأکید کرد: با حمایتهای آمریکا، القاعده و طالبان به وجود آمد و در نتیجه، تفکر وهابیت نیز قدرت ویژهای پیدا کرد. پدایش این گروهها، بهانهای برای حمله آمریکا به عراق و افغانستان بود.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی خاطرنشان نمود: نگاه ما این است که جریانهای تند و افراطی اسلامی در اقلیت هستند و از برخی ابرقدرتها ریشه میگیرند و مورد تحریم اکثر مسلمانان هستند.
رئیس جامعةالمصطفی با ابراز این که اسلامخواهی معتدل و صحیح در بیشتر کشورهای اسلامی وجود دارد، بیان کرد: علاقهمند هستیم تا در رشتههای علوم انسانی و اجتماعی نیز با روسیه همکاری داشته باشیم.
وی، در پایان، خاطرنشان کرد: وجود مشترکات فرهنگی بسیار بین دو کشور، ما را امیدوار میکند که در آینده پروتکلهایی فرهنگی و مذهبی بین دو کشور ایجاد شود.